‘Flight447.com’ roept vragen op


Op internet wordt druk gespeculeerd over een vreemde domeinnaam die twee jaar geleden werd geregistreerd: http://www.flight447.com. En dat terwijl op dit moment nog wordt gezocht naar de oorzaak van de crash van Air France-vlucht 447. Dat meldt het online technologietijdschrift Wired .

Het gebeurt vaker dat domeinnamen geregistreerd worden kort nadat grote nieuwsfeiten plaatsvinden, om ze dan te kunnen verkopen. Zo werd de domeinnaam AirFrance447.com slechts uren na het nieuws over de fatale crash geregistreerd. 

Het tijdstip waarop flight447.com werd geregistreerd, 30 september 2007, is echter opvallend. De domeinnaam verbindt momenteel door naar download35.com, een site waar je gratis films kan downloaden van de in de VS wonende Iraanse filmproducent Kari Bian. Een van die films is David and Fatima, over de relatie tussen een Israëlische soldaat en een Palestijnse moslima.


Volgens Wired koopt Bian als bijverdienste domeinnamen. Hij bezit er een vijfhonderdtal, waaronder domeinnamen met vluchtnummers, autonamen, bedrijven en liedjes. De vluchtnummer-domeinnamen maakte hij met een programma. 

Hij zette naar eigen zeggen gewoon het woord ‘flight’ voor de nummers 1 tot en met 1.000 en registreerde ze. Hij zegt dat hij geen bepaalde reden had om de domeinnamen te kopen en dat hij ook niet de intentie heeft flight447.com nu te verkopen. 

Wel werd de registratie voor het domein, die normaal op 30 september van dit jaar zou aflopen, verlengd tot 2018 na de publicatie van het artikel in Wired. 

Bron: Knack.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: