2 Japanners opgepakt met 134,5 miljard aan Staatsobligaties


[italianbonds-717549.jpg]

Zijn de japanners stiekem Amerikaanse Staatsobligaties aan het dumpen?

2 Japanners met Amerikaanse staatsobligaties ter waarde van 134,5 miljard dollar zijn vandaag opgepakt door de Italiaanse politie. Op dit moment is nog niet duidelijk of het hier gaat om vervalste obligaties. De 2 Japanners zouden onderweg zijn naar Zwitserland. Het gaat in iedergeval om 249 US Federal Reserve Bonds elk een waarde van 500 miljoen, Kennedy Bonds en overige overheids “securities”

Italiaanse politie medewerkers zijn er nog niet achter of deze documenten echt of nep zijn, als ze echt zijn dan is de poging om ze naar Zwitserland te smokkelen de grootste financiele smokkel operatie in de geschiedenis. Als het nagemaakte documenten zijn dan is dit zelfs nog ernstiger, ze zijn niet te onderscheiden van echte obligaties.

Mochten ze wel echt zijn dan heeft Italie de Jackpot gewonnen. In de strijd tegen geld witwassen is het verboden om meer dan 10.000 euro het land mee uit te nemen op een boete van 40%. Dit zou de boete doen uitkomen op 38 miljard dollar, ongeveer 5 keer de hoeveelheid geld die nodig is om de door de aardbeving verwoeste gebieden in Abruzzi op te bouwen.

Bron: http://www.marketskeptics.com/2009/06/italy-seizes-135-billion-treasury-bonds.html

Advertenties

Eén reactie

  1. […] ‘god’ we trust. Sinds vorige week 2 Japanse mannen zijn gearresteerd met wat achteraf bleek een koffer met 134 miljard dollar aan Amerikaanse […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: