ECB: ‘Risico’s financiële systeem blijven hoog’


De Europese Centrale Bank (ECB) waarschuwt dat de risico’s die op het financiële systeem van de eurozone wegen nog steeds hoog zijn. Dat blijkt uit een rapport van de ECB.

“De risico’s voor de financiële stabiliteit blijven hoog”, waarschuwt de ECB in haar halfjaarlijkse rapport over de gezondheid van de grote spelers van het financiële systeem, met name de banken en verzekeraars.

Bij die dreigingen sluit de ECB ook een nieuwe vertrouwenscrisis bij de grote banken niet uit. De ECB toont zich ook bezorgd over de financiële soliditeit van de grote banken. Bovendien zou een zwaardere en langere recessie dan voorzien in de eurozone ook het financiële systeem kunnen destabiliseren en de spanningen kunnen opvoeren in de landen van Centraal- en Oost-Europa .

De ECB sluit ook nieuwe en groter dan verwachte dalingen van de vastgoedprijzen in de Verenigde Staten niet uit. Ze schat de potentiële bijkomende verliezen die de banken tussen 2009 en 2010 zouden kunnen oplopen op 283 miljard dollar (205 miljard euro).

Bron: De Tijd.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: