MILJARD MENSEN HEBBEN HONGER


Het aantal mensen in de wereld dat honger lijdt is tot recordhoogte gestegen. Voor het eerst zijn er ruim een miljard personen, een zesde van de wereldbevolking, die structureel te weinig eten hebben. Dit heeft de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties FAO vrijdag laten weten.

Vorig jaar schatte de FAO het aantal mensen met honger nog op 920 miljoen. Nu zijn het er zo’n 100 miljoen meer. Volgens de VN-organisatie is vooral de mondiale economische crisis debet aan de snelle stijging van het aantal hongerlijders. Ook aanhoudende hoge voedselprijzen spelen een rol. ‘Een gevaarlijke mix’, aldus FAO-topman Jacques Diouf.

Bedreiging wereldvrede en -veiligheid
Het overgrote deel van de hongerlijders leeft in ontwikkelingslanden, kwetsbare landen die vaak extra hard zijn getroffen door de economische crisis. Steeds meer personen in deze landen zien hun loon dalen of worden werkloos, met (nog meer) armoede en honger tot gevolg.

De hongercrisis ‘vormt een ernstige bedreiging voor de wereldvrede en veiligheid’, aldus Diouf. ‘We hebben dringend brede overeenstemming nodig om honger in de wereld snel en volledig uit te roeien.’

Meeste hongerlijder in Azië
De meeste hongerlijders, 642 miljoen, leven in de Aziatische en Pacifische regio. Daarna volgen Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara met 265 miljoen, 53 miljoen in Latijns-Amerika en de Caraïben, 52 miljoen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika en 15 miljoen in ontwikkelde landen.

Advertenties

2 Reacties

  1. Er wordt jaarlijks voor ruim 1000 miljard aan wapentuig GEKOCHT. Dan heb ik het nog niet over de vele miljarden die de vele huidige grote en kleine oorlogen kosten…

    Er is geld genoeg in deze wereld om de crisis – zowel de financiële- als de hongercrisis in één klap te eindigen…

    Waar 2 honden vechten om een been, loopt het derde er mee heen… dat is de reden dat uiteindelijk de 1e 2 zullen stoppen.
    De rest mag je zelf invullen, want WIE is die 3e???

  2. yhrtthuu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: