Amerikaans marineschip op interceptiekoers N-Koreaans vrachtschip.


The U.S. military is tracking the North Korean ship shown here, called the Kang Nam. Het Amerikaanse oorlogsschip de USS John McCain is op dit moment op interceptie koers naar het Noord-Koreaanse schip de Kang Nam hier op foto. Volgens het Amerikaanse leger vervoerd het schip wapens die volgens de laatste VN resoluties verboden zijn. Het Noord-Koreaanse schip is woensdag uit Noord-Korea vertrokken is vermoedelijk onderweg naar Singapore.

De USS John McCain kwam vorige week ook al in het nieuws wegens een aanvaring met een Chinese onderzeeboot. De Chinezen hebben vorige week Obama duidelijk gemaakt dat de Amerikanen onder geen enkele voorwaarde Noord-Koreaanse schepen mogen enteren of tegenhouden. Volgens de Chinezen zou de kans op een militair conflict met Noord- Korea in dit geval zeer groot zijn.

De spanningen nemen met de dag toe. Zuid-Korea heeft deze week grootschalige militaire oefeningen uitgevoerd om de Noord-Koreaanse leider Kim Jong –II te imponeren en te waarschuwen. Volgens  Zuid-Koreaanse militairen is het land klaar voor oorlog.

Het Amerikaanse leger heeft de afgelopen dagen extra luchtafweerraketten geplaatst bij Hawaï. Volgens bronnen rond het Pentagon zouden er aanwijzingen zijn dat Noord-Korea een nieuwe langeafstandsraket aan het gereedmaken is. Een mogelijke aanval op 4 Juli de Amerikaanse ‘Independence Day’ behoort tot één van de scenario’s waar serieus rekening meer gehouden wordt.

Bron: FoxNews

Advertenties

Eén reactie

  1. […] Kang Nam heeft afgelopen woensdag de N-Koreaanse haven Nampo verlaten en zou volgens eerdere berichten onderweg zijn naar Singapore of Myanmar. Volgens de Amerikanen geeft een nieuwe VN resolutie hen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: