Politie slaat betoging uiteen in Teheran


In Iran gebruikt de politie traangas en het waterkanon om de duizenden mensen die in het centrum van Teheran protesteren uiteen te drijven. Volgens ooggetuigen leveren de politie en de betogers slag in de buurt van het Plein van de Revolutie.

Omdat alle buitenlandse journalisten het land hebben moeten verlaten, is het niet duidelijk hoe groot het protest is. Er zijn ook duizenden politiemannen en militieleden op de been om het protest de kop in te drukken.

De overheid had op voorhand alle manifestaties uitdrukkelijk verboden. Nadat de geestelijke leider Khamenei gisteren had gezegd dat er een einde aan de protesten moet komen, liet de politie weten dat er hard zou worden opgetreden tegen betogers.

Sinds vorige week zijn er aanhoudend protesten in Teheran tegen de herverkiezing van Mahmoud Ahmadinejad als president. Volgens de oppositie werd er gesjoemeld bij de stembusgang. Ze eist dan ook nieuwe verkiezingen. Op verschillende plaatsen in het buitenland zijn er steunbetuigingen geweest voor de Iraanse oppositie. In Brussel betoogden 800 mensen voor de Iraanse ambassade.

Bron: deRedactie.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: