Nieuw: goud pinnen op vliegveld


Wie eens iets anders van een reisje mee naar huis wil nemen dan belastingvrije parfum, drank of chocolade kan in de toekomst op verschillende luchthavens in Europa een stukje goud uit de automaat trekken.

Het Duitse bedrijf TG-Gold-Spermarkt testte afgelopen week op de luchthaven van Frankfurt een machine met de naam Gold to Go, die na de inworp van geld goud uitspuugt. ,,De reactie van de Aziaten was fantastisch”, zei eigenaar Thomas Geissler. Binnen drie maanden wil hij beginnen met de exploitatie van de machine in de belastingvrije zone op luchthavens, achter de douane.

Uiteindelijk wil het bedrijf vijfhonderd van die machines op luchthavens door heel Europa hebben staan en op treinstations, juwelierszaken en sjieke winkels in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland.

Behalve dat het goud een aangename thuiskomst garandeert, is het ook nog eens waardevast en geliefd als belegging in tijden van crisis. Een gram goud uit de automaat kost op het moment 30 euro, er zijn ook grotere stukken te koop. In de machine zit software die de goudprijs in de gaten houdt en de prijs iedere twee minuten aanpast.

Bron: de Pers

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: