Michael Moore richt pijlen op kapitalisme


Een aanval op het kapitalisme, door de oorzaken van de huidige economische malaise bloot te leggen: dat is het thema van de nieuwste film van de bekende, maar omstreden Amerikaanse filmmaker Michael Moore, zo meldt het vakblad Variety. Nieuw in Moore’s aanpak is dat de documentaire gegoten wordt in de vorm van een ‘spoof’ (een parodie) van een Hollywood-romance. Vandaar de ambivalente titel ‘Capitalism: A Love Story’.

Moore noemde zijn film, die op 2 oktober in de zalen gaat, dan ook de perfecte “date movie”. “Het heeft alles: lust, passie, romance – en dagelijks 14.000 jobs die sneuvelen”, zei de filmmaker woensdag in een communiqué. De datum voor de Amerikaanse première is bewust gekozen; op 2 oktober is het precies één jaar en één dag geleden dat de VS-senaat het zogenaamde economische herstelplan van 700 miljard dollar goedkeurde. Weinig verwonderlijk kiest Moore als grote boosdoener voor de teloorgang van de economie de multinationalcultuur.

‘Capitalism’ volgt ruim twee jaar na ‘Sicko’, de documentaire waarin Moore de gebreken van het Amerikaanse gezondheidssysteem in de verf zette.

Zelf heeft de filmmaker weinig tot geen last van zijn nieuwe onderwerp, de recessie. Moore is dan ook met ‘Bowling for Columbine’, ‘Sicko’ en ‘Fahrenheit 9/11′ de auteur van drie van de zes best aan de box office scorende docu’s ooit.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: