Is Geert Wilders een spion?


Begin 2007 voorpagina De Telegraaf: ‘AIVD had Wilders in vizier’. Wilders zou worden geschaduwd bij zijn bezoeken aan de Israëlische ambassade.

Mei 2007 Vrij Nederland citeert een oud-topambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken. ‘Met grote ergernis volg ik de strapatsen van de Heer Wilders van de antimoslimpartij (pardon: Partij voor de Vrijheid) en o.m. het verband dat hij legt tussen paspoorten en loyaliteit. Het wordt tijd dat hij eens op zijn nummer wordt gezet voor zijn eigen loyaliteiten.’ En de briefschrijver vervolgt met de mededeling dat de internationale veiligheidsdirectie van Buitenlandse Zaken ‘ongeveer een formatieplaats nodig had voor het beantwoorden van (soms zeer gedetailleerde) vragen van Wilders over met name het Midden-oosten. Hoewel we dat niet echt konden bewijzen was het duidelijk dat hij veel vragen toegespeeld kreeg van de Israëlische ambassade.’

In een ander stuk “opzoek naar dollars” onderzoekt Vrij Nederland de financiële support die Geert Wilders vanuit Amerika en Israel ophaalt. Welke organisaties gaan hierachter schuil en wie zijn deze vrienden van Geert.

Deze week een  “wetenschappelijk” rapport. Drie wetenschappers die het onderzoek uitvoerden, stellen dat de PVV van Geert Wilders een extreem-rechtse partij is en de sociale cohesie en democratie ondermijnt. Hierdoor vormt Wilders een gevaar voor de staatsveiligheid.

Gisteren in Pauw en Witteman; Femke Halsema roept Wilders tot verantwoording. Halsema beschuldigd Wilders banden te onderhouden met Amerikaanse en Israëlische extremisten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: