DSB the Movie


Scheringa en Lakeman
Kan het werken: een groep internetters die zonder geld een film maken over de ondergang van DSB? Sociale-media-enthousiasteling Jan Willem Alphenaar denkt van wel. En hij lijkt nog eens gelijk te krijgen ook. Het idee voor de film ontstond eind oktober en nu – in de eerste week van november – is de trailer er al. Het wervingsfilmpje bestaat uit nieuwsbeelden van Dirk Scheringa en zijn plaaggeest Pieter Lakeman, voorzien van de nodige dreigende muziek.

Vrijwiligers
De film is een zogeheten crowdsourcing-project: dat betekent dat het publiek wordt betrokken bij het maken van ‘DSB The Movie’. “Het publiek bepaalt de verhaallijn en schrijft het script”, legde initiatiefnemer Jan Willem Alphenaar bij de start van het project uit. De vrijwilligers worden ook verantwoordelijk voor de regie, de filmmuziek en de voice-overs. De rollen in de speelfilm worden eveneens verdeeld onder vrijwilligers die zich aanmelden.

Door de kijker
In de trailer worden de kijkers dan ook uitgenodigd om mee te doen. ‘Wat vind jij’, luidt de vraag in de promotievideo. En voor de zekerheid meldt het filmpje ook nog: ‘gespeeld door jou’, ‘geproduceerd door jou’.

December of januari
Als alles volgens plan verloopt is de film die ongeveer een half uur moet gaan duren, in december of januari klaar.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: