Goldman Sachs houdt rekening met dreigende volkswoede


Sappige verhalen over Goldman Sachs groeien zo langzamerhand uit tot het celebrity-nieuws van de financiële media. Dinsdag fluisterde Bloomberg dat executives van de bank wapens inslaan uit angst voor de dreigende volkswoede. Buffett-biograaf en Bloomberg-columniste Alice Schroeder hoorde van een vriend dat een Goldman-bankier een wapenvergunning had aangevraagd. En dat volgens diezelfde bankier al zijn collega’s op kantoor hetzelfde deden. Uit angst voor het volksoproer dat ieder moment op uitbreken zou staan.

Ophitsen
Om dezelfde reden zette Goldman-CEO Lloyd Blankfein eerder al een veiligheidshek om zijn landgoed. Twee maanden voor de val van Bear Stearns. Dat kan geen toeval zijn, concludeert Schroeder gretig. Want niets is toeval bij de uitvoerders van God’s werk.

Goldmanhaters laten inmiddels geen middel onbeproefd om het volk op te hitsen tegen de meest succesvolle bank ter wereld. Daaronder dus ook de hijgerige anekdotejournalistiek van Schroeder. Zelf trouwens voormalig managing director bij de concurrent.

Kogels
Media zijn al maanden geobsedeerd door Goldman Sachs, maar die fascinatie krijgt een nieuwe dimensie met weer een 8.500 woorden tellend artikel in Vanity Fair. Goldman Sachs “is net de maffia”, zegt een handelaar. Goldman Sachs haalt cliënt en tegenpartij door elkaar. Goldman Sachs neemt het op voor een medewerker die ongeoorloofd de tuinheg van een cliënt – zijn buurman – heeft gesnoeid.

Maar zoals zo vaak is ook hier de bottom line: Goldman Sachs is gewoon de best georganiseerde en geleide bank, heeft de beste posities op een uitgedund speelveld, en een CEO die vastbesloten is daar uit te halen wat er in zit.

So sue them. Om het gepeupel tevreden te houden wierp Blankfein het vorige maand nog excuses en een handvol grijpstuivers toe. Ga zo door met ophitsen en de volgende ronde zijn het kogels.

Bron: 925

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: