Kees de Kort: “Een 100% illustratie van de Greater Fool’s theorie”


De echte droefsnoetjes hebben het woord eindejaarsrally weer van stal gehaald. Kopen omdat het december is. Kopen in de hoop dat er nog grotere sukkels zijn die weer van jou willen kopen. Een 100% illustratie van de Greater Fool’s theorie. De AEX staat op het niveau van een jaar of 12 geleden en iedereen blijft maar proberen minder dom te zijn dan de anderen. Met beleggen heeft dit natuurlijk helemaal niets meer te maken.

-In Australië probeert de centrale bank de eerder ingezette steunmaatregelen met enig succes terug te draaien. De korte rente is opnieuw verhoogd. Zijn de problemen in Australië opgelost? Natuurlijk niet. Dankzij het grootschalige en omvangrijke optreden van de overheid groeit die economie weer, maar de kern van het probleem (teveel schulden) is alleen maar nog groter geworden. Er is tijd gewonnen, meer niet.

-Gisteren hebben we hier Ordos genoemd. Dat is een gloednieuwe grote stad in Mongolië waar helemaal niemand woont. Wel gebouwd en helemaal betaald, maar dat is het dan. Als u denkt dat het bouwen van leegstaande steden een goede manier is om economisch vooruit te komen, dan kunt u geloven in het China-verhaal en de bijbehorende kansen. Als u daar minder van overtuigd bent, gaat u twijfelen aan nog veel meer berichten die uit China komen. En dus ook aan al die beleggingskansen.

Bron: Vastgoedzeepbel

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: