Here we go again


Na de Internetbubbel de vastgoedbubbel nu de CO2 bubbel?

In de Deense hoofdstad Kopenhagen is vandaag de klimaatconferentie van de Verenigde Naties begonnen. De bijeenkomst wordt al de ‘belangrijkste conferentie uit de geschiedenis van de mensheid’ genoemd. Het doel van de conferentie is natuurlijk het verminderen van de uitstoot van CO2. Het gaat tijdens deze conferentie ook over geld, heel veel geld. En waar gediscussieerd wordt over geld daar zijn natuurlijk lobbygroepen. 

Emissiehandelaren stellen dat de Europese CO2-emissiehandel winstgevender kan worden dan de oliemarkt. Voorwaarde is wel dat een klimaattop in Kopenhagen een sterk klimaatakkoord oplevert. De omvang van de huidige emissiemarkt is ongeveer 300 miljard dollar en kan  groeien tot 3 triljoen dollar wanneer in Kopenhagen de weg wordt gelegd naar een CO2-arme toekomst.  

Minder CO2 uitstoot en nog geld verdienen ook, klinkt goed. Maar goed voor wie? Voor ons allemaal? Ook zo benieuwd wie deze emissiehandelaren zijn? Ik krijg in ieder geval een unheimlich gevoel bij de namen ENRON en Goldman Sachs.

2 Reacties

  1. […] invoering van het Cap and Trade systeem moet dan ook gezien worden als het begin op de uiteindelijke overstap naar een CO2 […]

  2. […] weer precies over en waarom heeft het gefaald?  Heeft u onze minister ooit horen praten over het Cap and Trade model die door de grote internationale banken is bedacht als oplossing voor het probleem? We hebben […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: