‘Big brother’ via de kliko


De gemeente Purmerend heeft de woede van haar inwoners op de hals gehaald door elektronische chips in de nieuwe kliko’s te plaatsen. Zo wil de gemeente het afvalgedrag van de bewoners observeren. Purmerenders hebben bij de Stadspartij geklaagd over de nieuwe kliko’s omdat ze zich in hun privacy aangetast voelen, meldt Webregio.

Kliko’s waarin zich geen werkende chip meer bevindt, worden door de gemeente als illegaal beschouwd en in beslag genomen. “Slechts door aangifte van diefstal van de kliko bij de politie en het daardoor verkrijgen van een proces verbaal, kan bij de gemeente een nieuwe kliko worden verkregen. Een pikant gegeven, immers de gemeente is zelf de ‘dief’ van de kliko waarop de aangifte doelt”, schrijft Stadspartij Purmerend in een persbericht.

De gemeente Purmerend heeft de woede van haar inwoners op de hals gehaald door elektronische chips in de nieuwe kliko’s te plaatsen. Zo wil de gemeente het afvalgedrag van de bewoners observeren.

Purmerenders hebben bij de Stadspartij geklaagd over de nieuwe kliko’s omdat ze zich in hun privacy aangetast voelen, meldt Webregio.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: