Willem Middelkoop: De overheid bedondert u


Afgelopen vrijdag zat Willem Middelkoop samen met Jules Muis in het radioprogramma “Dit is de dag“ van Andries Knevel. Onderwerp van discussie was commissie De Wit. In de hoorzittingen voor de parlementaire onderzoekscommissie financieel stelsel is deze week stevige kritiek geleverd op De Nederlandse Bank. Middelkoop staat bekend om zijn harde kritiek richting Nout Wellink. In zijn laatste boek “overleef de kredietcrisis” haalt hij fel uit naar de president van de Nederlandse Bank. Middelkoop krijgt bijval van accountant Jules Muis.  De crisis was voorspelbaar en bij beter toezicht vermijdbaar geweest, aldus Muis.

Middelkoop die gisteren ook te zien was in de Wereld Draait Door is niet tevreden over deze commissie, “een beetje laat” aldus Middelkoop. Daarnaast is het heel opvallend dat ze aan de ene kant er voor hebben gekozen om geen echte specialisten in die Commissie te zetten . En wie nodigen ze uit?  Alleen eigenlijk veilige autoriteiten. We vragen de mensen die ons in deze problemen hebben gebracht hoe het zo uit de hand heeft kunnen lopen, die gaan zichzelf natuurlijk indekken. En deze mensen vragen we vervolgens ook nog eens om ons uit de crisis te halen, het is ongelofelijk, deze mensen gaan natuurlijk niet eerlijk zijn.

We lossen helemaal niks op, we praten over hoe we de volgende crisis kunnen oplossen terwijl we de huidige niet eens weten op te lossen. We schuiven opnieuw de verliezen onder het tapijt, opnieuw wordt het rookgordijn opgetrokken. Ik verzeker jullie binnen 5 jaar hebben we een nieuwe crisis die vele malen groter zal zijn dan de huidige. Iedereen moet zichzelf op dit moment heel goed gaan informeren, de overheid is niet meer te vertrouwen. Het bedrog is geïnstitutionaliseerd, de overheid doet nu mee aan het boekhoudkundige bedrog. Er is totaal geen wil om in te grijpen.

Vodpod videos no longer available.
Advertenties

19 Reacties

 1. Ik vrees dat je gelijk hebt, mischien wel meer dan je zelf vermoed

 2. Door de enorm toegenomen staatsschuld ,door steunmaatregelen aan de banken in vele landen.zullen veel regeringen in de problemen komen en vervolgens opnieuw de banken
  Dat wordt dus op termijn een dubbele crisis die zal leiden tot hyperinflatie en iedereen keihard in zijn portemonne treft.

 3. Het is alleen heel erg als je ontslagen wordt. Maar het is niet zo erg als we een paar % minder luxe hebben.

 4. Willem in de bocht als duwer van zijn eigen Goudfonds. Onrust stoker met een bijzonder hoog ego en volledig verkeerd zelfbeeld. Lijkt die blonde wel uit de tweede kamer!

 5. @Willem, natuurlijk is er geen wil om in te grijpen, omdat ze zelf de hoeren van het verderfelijke systeem zijn.
  En Nederland als klein hoertje tussen de grote hoeren mag niet te veel babbels hebben ander wordt ie zwaar genaaid hahahahahahahahahahahah

 6. Golden Vim,

  Blijf jij maar lekker dromen.Nederland zit al vele jaren in de lift.Alleen gaat deze met een rotgang naar beneden.Tenzij je ambtenaar bent zou ik niet weten wat Geert verkeerd kan doen tenopzichte van de regering en voormalige regeringen.En Dhr Middelkoop verkoopt goud,loopt nooit weg en verliest op termijn nooit aan waarde.Mensen zijn horende doof en ziende blind. Lees ook eens Gerald Celente.Ook iemand met een negatief verhaal alleen alles wat hij gezegd heeft kwam uit.

 7. eerst betere argumenten.

 8. Vel uithalen??????????????

 9. In tijden van vraaguitval is het goed dat overheid de vraag op peil tracht te houden met steunmaatregelen en dat ze kritisch zijn naar zichzelf om te bezien waar ze tekort hebben geschoten qua wetgeving en toezicht. Deze crisis werd al jaren geleden voorspeld en is zeker niet uit de lucht komen vallen. Op dit moment drukken we geld bij en zullen we ons middels inflatie uit de nesten werken (immers 100 euris vandaag is over 10 jaar eigenlijk 50 euris waard). Deze crisis is goed zodat we nieuw besef krijgen en dus nieuwe richtingen kiezen. De uitwassen worden aangepakt. Vervelende is wel dat alle overheden door de banken ‘gebruikt’ zijn en zich hebben laten chanteren. In zoverre was het beter geweest dat alle banken kopje onder waren gegaan en dat we opnieuw zouden zijn begonnen zodat we een beter financieel stelsel krijgen waar alle mensen op een goede manier kunnen sparen en krediet kunnen krijgen indien ze tijdelijk krap zitten.

 10. Inflatie is iets wat we weten dat het er is, maar pas achteraf voelen. Er zit echt wel een kern in het verhaal dat ons geld steeds minder waard wordt. Als je dat weet kan je moeilijk je kop in het zand steken…

  Want welke effectieve maatregelen zijn er afgelopen jaar genomen om het niet-functionerende banksysteem te hervormen? Geen enkele!

  Gevoelsmatig denk ik dat goud ook in euro’s nog wel een tijdje blijft doorstijgen. interessant stuk:

  http://www.koopgoud.nl/waarom-goud-kopen-i-7.html

  http://www.vpro.nl/programma/tegenlicht/afleveringen/42952280/

  gaf mij genoeg inspiratie …

 11. Laat die nieuwe economie of wereldorde maar komen, wordt dat huidige rattennest eindelijk eens opgeruimd. Er is zo absurt veel ellende ontstaan door de huidige economie waardoor we het ook nog niet eens meer zien op onze mooie grote platte tv of supersnelle internet via onze krachtige computer…..

 12. @Rene (van hierboven) De huidige economische crisis is juist gecreeerd om de nieuwe wereldorde geboren te laten worden (het maakt deel uit van een vooropgezet duister plan)

 13. […] Willem Middelkoop: De overheid bedondert u « Doemdenkers Hoort bij: Zonder categorie — investmentinfo @ 19:14 Willem Middelkoop: De overheid bedondert u « Doemdenkers […]

 14. haalt hij vel uit naar de president ….

  Wat is vel uithalen, wordt Wellink geopereerd?

  • LOL…..Heb het aangepast…excuses voor de taalfout.

 15. ’t was wel een grappige taalfout……… LOL……….. heb hier in een deuk gelegen.

 16. “De crisis is geweest…” 🙂
  Volgens mij is die nog niet eens echt begonnen.
  Het zou zomaar 20, tot 25 kunnen duren totdat we alles weer op hebben gebouwd zoals het was.
  Je kunt dus nooit zeggen “Nou die crisis heeft wel 4 jaar geduurd, maar nu zijn we er in 1 maand weer bovenop.”

 17. Overheden zijn voor 100% verantwoordelijk voor deze en voorgaande monetaire crisis. In een ver verleden waren banken zelfstandig en onafhankelijk, als ze teveel geld bijdrukten, dan kwam er een run op de bank en ging ze failliet. Klein drama voor de betrokkenen, maar het systeem zelf bleef draaien.

  Sinds er centrale banken zijn en de overheid het geld gemonopoliseerd heeft nemen banken veel grotere risico’s. De geldhoeveelheid is geëxplodeerd en nu de grenzen van de particuliere krediet-groei bereikt zijn moeten de overheden de schuldopbouw wel overnemen om een totale ineenstorting te voorkomen. Maar ook bij overheden zit een grens, vroeg of laat gaat het mis, of we krijgen een hyperinflatie a la Duitsland na WOI of we krijgen een keiharde liquidatie van schulden en daarmee een ongekende deflatie.

  Hoe dan ook, iemand gaat de rekening betalen. De vraag is alleen wie. Met een hyperinflatie betalen de schuldeisers de rekening, met deflatie de schuldenaren.

 18. Aan de luisteraars op de Titanic.

  er zijn twee situaties.
  Je hebt de schepen de Queen Mary en de Titanic
  Op Queen Mary is het feesten en daarna terug naar huis.

  Op de Titanic feesten we eerst en daarna zinken we.
  Op de Titanic zijn twee soorten mensen die reageren op het bericht dat we zinken..

  Mensen die doorfeesten en het niet willen erkennen, en Leonardo Dicaprio.

  Wie ben jij, want het is wel duidelijk dat dit niet de Queen Mary is.
  wie ga jij helpen? de sukkels die het niet willen zien of de mensen die de ogen open hebben en de waarheid accepteren zoals die is?

  waarschuw je medemensen die geld hebben.
  En stel bedragen boven de 100.000 euro veilig.

  vertrouw banken geen groot geld toe.

  Pas op: Al het geld op de bank is niets meer waard:
  elke euro die ze van ons hebben, hebben ze 33 keer uitgeleend.
  dat betekent dat wanneer 1 van die investeringen misgaat, je spaargeld weg is.
  De bank is al blut.
  De Euro IS AL NIKS MEER WAARD!
  de waan van de meerderheid houdt er nog wat waarde aan.
  Geloof alleen nog maar experts op het gebied, die kunnen onderbouwen wat ze zeggen.
  bereid je voor.

  vertrouw op de Geest van de Natuur.
  vertrouw niet op Geld.
  Het Geld nadert in europa een gewisse dood.
  De euro is 60% van zijn waarde verloren in de afgelopen 10 jaar.
  De inflatie is al de helft groot.
  Daarnaast zijn alle banken in de problemen, de overheden zijn vaak 5 tot 6 keer kleiner dan de grootste bank in hun land en kunnen de overheden geen schuld betalen die het hele BNP 2 maal overschrijdt.

  http://www.arsfloreat.nl/downloads.html
  lees Gita.PDF

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: