Docters van Leeuwen: Het is wachten op de volgende crisis


Een internationale kredietcrisis zoals die van de afgelopen tijd kan over drie jaar zo maar weer gebeuren. Dat zei Arthur Docters van Leeuwen, de vroegere voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), vrijdag tegen de parlementaire onderzoekscommissie-De Wit.

Volgens Docters van Leeuwen zijn de onderliggende problemen niet weggenomen. ,,Nu konden we het nog betalen, maar wat als er over drie jaar weer zo’n crisis komt? Let op uw zaak, het is niet zo dat het ernstigste achter ons is.” Zolang er in elk geval op Europese schaal, niet iets fundamenteel wordt veranderd, ,,moeten we ernstig rekening houden met een herhaling van de crisis”.

Docters van Leeuwen noemde als belangrijkste oorzaak voor de crisis de ‘frivoliteit’ van wetgeving en toezicht in de Verenigde Staten. Mensen konden daar zonder veel problemen eindeloos schulden aangaan.

Vodpod videos no longer available.

Advertenties

3 Reacties

 1. Idd het fundament van het huidige economische stelsel is op los zand gebouwd (geen fundament dus)
  en de graaiers aan de top gaan vrolijk verder, s’avonds liggen ze op de rug van het lachen.

 2. Ik wist niet dat de crisis voorbij was.
  Ik heb nog steeds geen werk, en ik geloof er ook niet meer in.
  De crisis heeft dus jaren geduurt, maar is dus in een paar weekjes voorbij?

  Als iets op los zand is gebouwd, en het begint scheuren te vertonen omdat er geen fundamenten zijn, zul je het helemaal af moeten breken om alsnog fundamenten te maken.
  Toch denken de meesten dat over een paar maanden alles weer als vanouds gaat.

  • @John Als je spreekt over het financiële systeem dan moet ik je helemaal gelijk geven. Welke wijzigingen je in het piramidespel ook aanbrengt het is en blijft een piramidespel die per definitie niet eeuwig door kan gaan. Een nieuw financieel systeem zal alleen kunnen worden opgebouwd op de ruines van de vorige.

   Hoe langer hiermee gewacht wordt des te meer schade het zal aanbrengen in de samenleving. Meer werklozen en hierdoor meer mensen die geen perspectief meer zien en zich van de samenleving afkeren. Criminaliteit en daarmee de roep om strenger op te treden zal alleen maar toenemen. Steeds meer angst en gevoelens van onveiligheid zal er voor zorgen dat steeds meer mensen gewillig hun vrijheden inleveren voor dat kleine beetje veiligheid. Om vervolgens op een dag wakker te worden en zich te realiseren dat we in een totale dictatoriale politiestaat zijn veranderd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: