Marc Faber: Eén en al ellende


Marc Faber is absoluut niet het zonnetje in huis. Met zijn Gloom Boom & Doom report komt hij met de meest sombere vooruitzichten. Hij is uitgesproken negatief over de economische situatie in de Verenigde Staten en hij schroomt niet om dit in de vele interviews die hij geeft voor televisie te verkondigen. Dit feit alleen is voor Russia Today vaak aanleiding om hier aandacht te besteden. Het Russische televisiestation kijkt met veel leedvermaak naar de huidige situatie in Amerika. Opmerkelijk nieuwskanaal overigens, de meest waanzinnige complot theorieen paseren hier dagelijks de revue. Good old Gerald Celente is hier ook niet van de buis te slaan.

In de uitzending van Tegenlicht 2010 buigen of barsten was Faber ook te zien. In een interview voor het Nederlandse documentaire programma had hij zelfs voor zijn doen een zeer negatieve vooruitblik. De kredietcrisis met als gevolg de schuldencrisis zal leiden tot onvermijdelijke conflicten en oorlogen. WO III neemt hij nog niet in zijn mond maar dat lijkt een kwestie van tijd.

Ook voor de camera’s van Russia Today geeft hij zijn vooruitblik. Een paar van zijn uitspraken:  De schuld in Amerika zal nooit worden terug betaald.  De meeste Westerse overheden zullen failliet gaan. Uiteindelijk zal dit tot spanningen en oorlogen leiden. Sociale zekerheid bestaat over een aantal jaar niet meer,  er is simpelweg geen geld voor gereserveerd.  Kinderen zullen in het Westen straks gewoon weer voor hun ouders moeten gaan zorgen. De goudstandaard kan zo weer ingevoerd worden. De waarde van een ounce goud zal dan ongeveer een miljoen dollar zijn.

Gezellige man die Faber.

Vodpod videos no longer available.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: