Willem Middelkoop: “ING is een failliete toko”


Gisteren in de kijker aan zet op RTLZ beantwoorden Willem Middelkoop en Corné van Zeijl vragen van kijkers. Ze komen beide met een geniale constatering, “Het gaat niet goed op de beurs”, angst voor het uitblijven van economisch herstel maakt aandeelhandelaren nerveus en wereldwijd dalen de beurzen met vele procenten. Tja, daar hoef je geen beursgoeroe voor te zijn om dat te constateren.  Het lijkt zowaar op een crisisstemming. De vrees dat Griekenland, Spanje en Portugal niet of nauwelijks in staat zijn om hun schuldenlasten te verminderen, speelt de aandelenbeurzen parten. Alsof dat laatste als een totale verassing komt.

Na de eerste 15 minuten gesproken te hebben over opgaande en neergaande trends en potentiële kansen en uiteraard Willems voorkeur voor goud komt er een vraag over de Financiële instellingen. Volgens Middelkoop bevinden de financiels zich in de hoek waar de klappen vallen. “We hebben een enorm herstel gezien van de financiels vorig jaar maar dit is totale waanzin” “Op commercieel vastgoed moet minstens 25 % worden afgeschreven” “Ze doen dit niet omdat het eigenvermogen totaal zal verdampen”. “ING is in feite een failliete toko”.

PARDON? ING Failliet? Wat zullen we nu krijgen, miljarden aan overheidssteun en we zitten nog steeds met een feitelijke failliete bank? Doet Willem hier nu een “Lakemannetje”? En nu? Is Wouter al op de hoogte gesteld, moet ik mijn geld van mijn ING rekening halen? Helaas krijgt de kijker hier geen antwoord op.

De kijker is duidelijk aan zet.

Vodpod videos no longer available.
Advertenties

15 Reacties

 1. […] dank aan doemdenkers.wordpress.com: Willem Middelkoop: “ING is een failliete toko” leuk blog trouwens, zeker de moeite waard om het in je RSS te zetten Stem of voeg toe aan: […]

 2. Advies (niet van mij hoor, mijn bank is al leeg):

  Stel het pinnen niet uit tot maandag.

 3. Heeft het zin om in wat dan ook te investeren als het aantal werklozen maar blijft toenemen?
  Wie eenmaal werkloos is neemt niet meer voor de volle 100 % deel aan de economie, en daardoor ontstaat dan een dominoeffect met nog meer werklozen.
  De overheid kan dan wel het geld gaan uitgeven dat wij niet meer uit kunnen geven, maar dat is geen oplossing.

  Ik heb nog geen groei gezien, maar alleen een afbraak van de welvaart.
  De beurs is niet de echte wereld.
  Alleen de hoop op een herstel laat de koersen al stijgen.

 4. als op de balans 25% moet worden afgeschreven, dan is de tier-1 ratio weer onder de 8% gekomen, waar hij met veel miljarden in 2008 naar toe is geschoven.
  dus moeten er weer vele miljarden bijgevoegd worden uit de staatskas.onze SSchuld zal dan boven de 300 miljard euri uitkomen en nederland zit dan in de hoek van griekenland, spanje,portugal,belgie en ijsland.Dus niet alleen ING is een failliete boedel, heel NEDERLAND is een failliete boedel.Want er is geen werk te vinden en de ww cijfers zijn minimaal 1,5 tot 2 keer zo hoog in werkelijkheid.
  niet alle mensne zonder werk staan ingeschreven.
  de hoax van de mex griep alweer vergeten?
  en nu van de co2?
  en straks van de failliete landen, zal GEEN HOAX blijken maar PURE werkelijkheid.
  Maak je borst maar vast nat.

 5. Er zijn twee mogelijkheden.

  1) De (Nederlandse) financiële wereld gaat de komende DAGEN volledig onderuit. Dan is het binnen een week een oude versie van Haïti hier. (Genoeg water, eten, cash in huis?)

  2) De komende MAANDEN gaat de Euro zoals vroeger de Lire of de Peseta gingen: down, down, DOWN!
  Met als gevolg het verdampen van spaar tegoeden.

  Dit is een sneaky manier om spaargeld van Noord Europa naar Zuid Europa te verhuizen.

  Dag spaargeld, dag pensioen, dag toekomst.
  Ik schaam met rot tegenover mijn kinderen. Wat gaf ons het recht hun geld en rijkdom alvast uit te geven (o.a. dmv staatsleningen). Hoe ga ik ze dat ooit uitleggen?

  Wie is die CDS-en aan het cashen? Daar zitten de boeven. Follow the money, zoals de politie dat (hoort) te doen.

 6. Hmm, ik dacht dat de uiteindelijke financiële crash nog op zich ging wachten. Zou 2010 al het jaar worden van de financiële crisis in Nederland?

 7. Ik vrees dat willem het juist heeft. (omdat de waarheid niet mag worden gezegt want dan is de klap 10X groter.)

 8. Dat is nou juist het probleem, de schuldenlast van veel landen en banken is te groot geworden waardoor economisch herstel uitblijft (dat is hetzelfde als bouwen op drijfzand.)
  (ik bedoel : op zo’n enorme schuldenlast kun je de economie niet vlottrekken, de schuldenlast blijft je achtervolgen als een T-rex.

  • @Rene. Daar heb je volgens mij een punt. Je naamgenoot René Tissen econoom aan de Business Universiteit Nyenrode pleit voor een wereldwijde schuldenconferentie waarbij het kwijtschelden van schulden een speerpunt is.

   Hij zegt verder eigenlijk hetzelfde als jij hierboven. “Het is de ongekend hoge schuldenberg die de wereld in een ijzeren wurggreep houdt en het is niet de economische motor. Zonder schuld loopt die beter. Bevrijding ervan zal tot een wereldgevoel van opluchting leiden. Vervolgens zal dat gevoel nieuwe energie geven en zo ontstaat weer toekomst.”

   Lees zijn volledige column hier:

   http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/home/)/components/financien/rtlz/redactie/column/tissen/0127_tissen_het_kwijtschelden_van_schulden_wereldwijd.xml

 9. Stelling: Ik heb tijdens de economische crisis goud gekocht of ik ben nog van plan dat te gaan doen.

  Breng ook je stem uit en zie wat anderen doen:
  http://www.happysurveys.com/question.php?qid=68

 10. Eigelijk zouden we dit blog het realisten-blog moeten noemen in plaats van doemdenkers-blog want doemdenken is natuurlijk nooit goed,
  doemdenken wil zeggen dat iemand de dingen negatiever ziet dan dat ze in werkelijkheid zijn.
  Op deze site is geen sprake van doemdenken maar pure ratio.
  Dat veel mensen de dingen positiever willen zien en uitdragen dan ze in werkelijkheid zijn heeft alleen te maken met het financiele gewin wat ze er mee denken te bereiken.

 11. Iemand al bekend met dit:

  http://oppt-nederland.info/index.php/nederlands/nederlandse-artikelen/24-welkom-bij-oppt-nederland

  Zeer interessant!!

  • Onzin natuurlijk dat de ing failliet zou zijn. Ze hebben hun ‘staatsschuld’ al vrijwel helemaal afgelost dus dat jullie het daar over hebben slaat al helemaal nergens op

   • ING wordt in stand gehouden door lucht, het is een zeepbel.

 12. This website is great 73b4312238a04aa0c8c037d3551d8863

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: