$555.000 aan studieschuld


Toen Michelle Bisutti in 2003 haar medische opleiding aan de Columbus Ohio universiteit had afgerond had ze een studieschuld van ongeveer $255.000. Door oplopende rentes en boetes voor wanbetaling is dit bedrag opgelopen tot ruim een half miljoen dollar. Het is misschien een extreem voorbeeld maar het geeft duidelijk de waanzin van deze op schulden gebaseerde wereld aan.

Nu de economische situatie er niet beter op wordt komen steeds meer mensen in de problemen met het afbetalen van hun schuld. Veel mensen steken zich diep in de schulden om alleen al de huidige rekeningen te kunnen betalen. Op dit moment bestaat er in de Verenigde Staten een totale studieschuld van 730 miljard dollar. Slechts 40% van deze schuld wordt op dit moment terugbetaald. De rest kan de schuld simpelweg niet langer ophoesten.

Lees verder The Wall Sreet Journal

Advertenties

5 Reacties

 1. Een investering van $255.000 voor een medische studie waarmee je in de VS jarenlang enorme hoeveelheden geld mee kan verdienen is een hele goede investering! Dat de persoon in kwestie de schuld laat oplopen door wanbetalingen etc is niet slim, maar zelfs een schuld van een half miljoen dollar kan zij als arts redelijk snel aflossen.

  In Nederland betalen de medici uiteindelijk ook voor hun eigen studie, via een hoge belastingdruk. Misschien is het eerlijker en rechtvaardiger als iedereen z’n eigen studie betaald.

  • Uiteindelijk betaal je veel en veel meer terug dan de eigenlijke studie kostte.
   In Amerika enorme hoeveelheden verdienen?
   Alleen nog als je de CEO van een bank bent.

   • Tsja, zo werkt het ook als je met geleend geld een huis koopt. Het kost nu eenmaal wat als je wilt beschikken over iets wat je nog niet hebt.

    Als je geld leent doet iemand anders afstand van zijn koopkracht. Daar moet natuurlijk wel wat overstaan, voor wat hoort wat.

 2. @Hendrik. Natuurlijk een studie is een investering. Maar haar schuld is verdubbeld omdat ze in dit economisch klimaat niet kon afbetalen.

  En waar het natuurlijk omgaat is die 60% van de schuld die helemaal niet meer afgelost wordt. Het is maar 1 cijfer maar geeft duidelijk de problemen weer in dit land.

  • De krediet-zeepbel is gebarsten in de VS, het moest een keer misgaan, dit werd al jaren geroepen door diverse economen, centrale banken kunnen niet onbeperkt doorgaan met bellen blazen.

   Particulieren en bedrijven zijn afgehaakt, overheden hebben het overgenomen, maar ook bij overheden zit een plafond. Uiteindelijk krijgen we of een hyper-inflatie of een enorme deflatie. Iemand gaat de rekening betalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: