Climategate en de wereld draait “gewoon” door.


Vandaag climategate in de Wereld draait door met milieuminister Jaqueline Cramer. De discussie gaat over het vertrouwen in klimaatwetenschappers en de fouten die in het IPCC rapport staan. De discussie is zo simpel. Is de mens wel of niet verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde. Is het zwart of is het wit? Dat daar de meningen over verschillen mag na climategate wel duidelijk zijn.

Maar waar het opnieuw niet over gaat zijn de maatregelen die er voor moeten gaan zorgen dat de CO2 emissies worden verminderd. Waar ging de Kopenhagen conferentie nu ook al weer precies over en waarom heeft het gefaald?  Heeft u onze minister ooit horen praten over het Cap and Trade model die door de grote internationale banken is bedacht als oplossing voor het probleem? We hebben het hier over een financieel systeem die over 10 jaar ongeveer 3000 miljard dollar waard is. Ze is zelf groot voorstander van de handel in C02 emissie rechten. Maar leg het dan eens duidelijk uit mevrouw Cramer, of weet u eigenlijk niet waar het om gaat?

Ik hoor het haar in de uitzending nog zo zeggen: “Er zijn mensen die zich afvragen waarom zullen we al deze maatregelen nemen?” Welke maatregelen mevrouw Cramer? “Ja nou, laten we eerlijk zijn de fossiele brandstof raakt op” KLOPT.  “We moeten niet afhankelijk zijn van olie en gas van andere landen” MEE EENS “We moeten meer hernieuwbare energie gaan gebruiken, onze energie heel zorgvuldig gaan gebruiken, energie besparen en minder CO2 in de lucht brengen” EENS?

Ja natuurlijk…Maar terug naar de vraag. Hoe? Daar draait het toch om in de wereld? Helaas opnieuw geen antwoord.

Credit Default Swaps. Kent u ze nog? Een financieel afgeleid product die na het uitbreken van de kredietcrisis de “Financial weapons of mass destruction’ werden genoemd. Dezelfde banken, dezelfde personen komen nu met Cap and Trade. Niemand die er openlijk over praat omdat niemand ze precies snapt. Gaat er al een belletje rinkelen?

Vodpod videos no longer available.
 
Advertenties

2 Reacties

  1. Wat is er in Kopenhagen eigenlijk besloten geweest ?

    Ik denk dat zelfs milieuminister Jaqueline Cramer het niet eens weet.

  2. ik zoek ff mijn kots emmer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: