Kan dit allemaal zomaar?


Zaterdag was ik getuige van een opmerkelijk incident. Ik was op de verkiezingsmarkt in Leeuwarden waar ook premier Balkenende zou optreden. Het was regenachtig en er waren weinig mensen. Toen de premier sprak, stonden er ongeveer vijftig mensen rond de CDA-tent. Balkenende zou na een babbeltje met een lokale topkok een wandeling door het centrum maken. Midden in het publiek zag ik ons Statenlid Ad van der Kolk. Hij hield een stuk karton omhoog met de tekst: ‘Balkenende, leugenaar, Irak.’ Hij stond daarbij stil en zweeg. Van ordeverstoring was geen enkele sprake. Echter, toen de premier hem zag, siste hij naar zijn beveiligers ‘jongens, links, links!’ De beveiligers liepen op Van der Kolk af, besprongen hem, namen zijn bord af en sleepten hem weg. Vervolgens nam de politie het over en werd de man naar een steeg afgevoerd en ondervraagd. Dit alles gebeurde onder het toeziend oog van het televisieprogramma EenVandaag die het in de avond ook uitzond.

Dit soort taferelen ken ik uit het Rusland van Poetin waar het staatsapparaat wordt ingezet om politieke tegenstanders monddood te maken. Sinds wanneer is de vrijheid van meningsuiting afgeschaft in dit land? En sinds wanneer treedt de beveiliging van de premier op als de militie van het CDA? In de middag reed ik naar mijn volgende campagneactiviteit in Nieuwegein. Bij het verlaten van Leeuwarden werd ik ingehaald door een auto met verduisterde ramen die duidelijk de maximum snelheid overschreed. In die auto zat de premier, want ik herkende de bijrijder als één van de beveiligers die een uurtje eerder zo onnodig ruw had opgetreden tegen ons Statenlid. Dat is nog eens makkelijk campagne voeren, dacht ik. Met veiligheid had dit optreden niets te maken. De beveiligers van Balkenende zijn hier politiek ingezet om een het imago van de premier redden. Kan dit allemaal zomaar?

Harry van Bommel

Advertenties

4 Reacties

  1. Helemaal mee eens. Dit zijn politiestaat neigingen. En de Nederlandse burger vindt het allemaal heel gewoon.

    Overigens, dit is dezelfde Balkenende die koste wat het koste oorlog wil blijven voeren t.b.v. grote vriend de VS. Dit is ook de Balkende die deel uitmaakt van de Bilderberggroep. Waarvan niemand weet wat daar ter discussie komt.

    • Goede zaak zulke figuren aan te pakken. Ze moeten van Bommel ook maar eens aanpakken met zn demonstraties tegen Israel: zelf “intifadah” roepen en toestaan dat anderen roepen: hamas hamas joden aan het gas. KAN DAT DAN WEL ALLEMAAL IN NL????

  2. Sinds wanneer is de vrijheid van meningsuiting afgeschaft in dit land?

    Sinds de 2e wereld oorlog. Alleen was de bevolking zo goed geconditioneerd dat ze het niet door hadden.

  3. Helemaal goed meneer van Bommel, maar u laat het hier toch zeker niet bij?? U weet zeker wel de weg om hier een aantal vragen over te stellen. Ook weet u of een van uw partij genoten de weg naar de media wel te vinden om dit bespreekbaar te maken neem ik aan, want ik ben het helemaal met u eens, hier moet iets aan gedaan worden!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: