Einde van een wereldmunt


Deze week zou wel eens een beslissende week kunnen zijn voor de dollar als wereld reserve valuta. Het is een nieuw signaal in een slechte economische periode voor de Verenigde Staten. Signalen voor het einde van het Amerikaanse Imperium zijn al langer aanwezig, het komt niet meer terug en wat nog komen staat is voor Amerika erg pijnlijk.

In Amerika zelf doet de commerciële media er alles aan om het echte nieuws te verhullen in prietpraat. Voor de rest van de wereld is het al lang duidelijk. De Verenigde Staten van Amerika zijn bankroet.

Een zes landen top waar ook een ontmoeting tussen de Chinese President Hu Jintao en zijn Russische ambtgenoot Medvedev op de agenda staat maakt dit nog eens pijnlijk duidelijk. Obama zou gevraagd hebben om aan deze vergaderingen te mogen deelnemen. Rusland en China zijn al geruime tijd met elkaar in gesprek om een gezamenlijk standpunt rondom de toekomst van de dollar te formuleren. Beide landen hebben in een eerder stadium al aangegeven een nieuwe internationale reserve in te voeren. De aanvraag van Obama om mee te discussiëren is geweigerd.

Volgens de top econoom Michael Hudson is de komende ontmoeting van Russland en China “the most important meeting of the 21st century so far.”

Bron: http://informationclearinghouse.info/article22836.htm


Advertenties

Eén reactie

  1. Wat de (religieuze)geschiedenis over de dollar en de afloop ervan verteld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: