British Airways wil personeel gratis laten werken


British Airways plane parked at Johannesburg Airport

Willie Walsh, big boss van de Britse luchtvaartmaatschappij British Airways, vraagt aan zijn 40.000 werknemers om vier weken voor niks te werken. “Zoniet stevent de maatschappij regelrecht op het faillissement af. We staan voor een gevecht op leven en dood”, zegt een wanhopige Walsh, die zelf bereid is om zijn maandloon van juli, een slordige 72.000 euro, erbij in te schieten.

In een brief gericht aan alle 40.000 werknemers van het bedrijf vraagt British Airways zijn personeel om vier weken lang onbetaalde arbeid te verrichten. Ook in het personeelsblad is de oproep verschenen onder de titel ‘Action Time’. “Collega’s, wij vragen jullie met aandrang om de financiële problemen van de maatschappij mee te verhelpen”, staat er te lezen. “Dat kan door een korte periode te tekenen voor onbetaald verlof of onbetaalde arbeid. Met deze vorm van vrijwilligerswerk draagt iedereen bij tot de redding van ons bedrijf. De financiële impact van de crisis op individuen wordt met deze ingreep tot een minimum beperkt.”

Woedende reacties
De boude oproep van de directie van British Airways zorgde voor woedende reacties bij het personeel. Dat dreigt met een reeks stakingen die zware gevolgen zouden kunnen hebben voor vakantiegangers die hun vlucht bij de Britse luchtvaartmaatschappij geboekt hebben. “Bastards All, dat is waar British Airways momenteel voor staat”, zegt een furieuze werknemer. “Met zo’n soort management zitten wij dus opgescheept.”

Overlevingsgevecht
Deze week staan gesprekken met de vakbonden op het programma. British Airways zou 4.000 jobs, een tiende van zijn personeelsbestand, willen wegsnoeien. “Ik wil aan elk segment binnen de maatschappij vragen om zijn steentje bij te dragen”, zegt ceo Walsh nog. “Het is vijf voor twaalf. We staan voor een overlevingsgevecht. Ons voortbestaan hangt af van jullie.”

Deadline
Walsh geeft zijn personeel tijd tot 24 juni om vrijwillig te kiezen voor onbetaalde arbeid. Vorig jaar boekte British Airways een recordverlies van 475 miljoen euro.

Bron: HLN.BE

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: