Nieuw hedgefonds speculeert op hyperinflatie.


 Investeringsgroep 36 South Investment Managers Ltd. wil een nieuwe hedgefonds starten dat gaat speculeren op het uitbreken van hyperinflatie. Hun hedgefonds Black Swan Fund had in 2008 een rendement van 234 procent door het grootschalig uitbreken van de wereldwijde financiële crisis.

Jerry Haworth, een van de oprichters van de investeringsgroep: “Er is een sterk verhoogde kans dat de inflatie in de VS, het VK, Duitsland, Frankrijk en Japan hoger dan 5 procent zal worden. De stimuleringsprogramma’s van de overheden kunnen resulteren in hyperinflatie.”

Haworth, zelf geboren in Zimbabwe, zegt dat veel investeerders de kans op inflatie zwaar onderschatten. Haworth: “Er wordt wel gepraat over inflatie, maar de meesten denken dat het maximaal 5 of 6 procent wordt. Ik schat eerder in dat we 10, 15, 20 of meer procent inflatie krijgen.”

Onlangs zei de Marc Faber, Zwitsers economisch historicus en investeerder, tegenover persagentschap Bloomberg dat hij er ‘100 procent zeker van is dat erhyperinflatie in de VS uitbreekt’. Faber staat bekend om zijn goede voorspellingen over langdurige trends in de economie.

Faber denkt dat hyperinflatie onvermijdelijk is, omdat de Amerikaanse centrale bank de Fed zal weigeren om rentes te verhogen wanneer inflatie hoger wordt. Hij vreest een Zimbabwe-style inflatie in de VS. Zimbabwe had in juli 231.000.000 procent inflatie op jaarbasis, volgens de laatste cijfers van het Zimbabwaanse statistiekbureau.

Haworth verwacht dat het hyperinflatie-hedgefonds 100 miljoen dollar kan ophalen om met dat geld te speculeren op stijgingen van grondstoffen en aandelen, het speculeren op dalingen van staatsobligaties en verhoogde volatiliteit in valuta’s.

Advertenties

Eén reactie

  1. […] Nieuw hedgefonds speculeert op hyperinflatie. « Doemdenkers […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: